Katteriet


Om mig


Jag som är innehavare av S*Pole Position's Norska skogkatter heter Sandra Håkansson. Jag bor tillsammans med min sambo Rikard, vår dotter Celine, katterna och tre hundar i Kungsängen som ligger några mil norr om Stockholm. Mitt kattintresse började med att jag som 8 åring fick en svart-vit bondkatt som vi döpte till Oliver. När jag senare flyttade blev han kvar hemma hos mina föräldrar för det var där han trivdes bäst. Ganska omgående insåg jag att det saknades en katt i hemmet och köpte en Norsk skogkatthane som jag kallade Tiger, tyvärr finns han inte längre i livet. Idag är jag ägare till min vackra skogkattfröken Flingan och hennes dotter Fanny.

Med hundarna tränar och tävlar vi i en sport som heter agility. Jag tävlar den äldre hunden, Joker och vi vann bland annat Ungdoms-SM 2005. Rikard tävlar med den yngre hunden, Lova som i år har blivit uttagen till landslaget. Mer om våra hundar finns att läsa på deras egna hemsida. Förutom djuren så tycker vi båda om att åka snowboard och det brukar bli ganska många resor upp till fjällen varje år. Jag är även väldigt road av inredning och fotografering, så någon brist på sysselsättning finns knappast ;-)


Uppfödning


Redan innan Flingan kom in i mitt liv så fanns det planer på att starta en liten kattuppfödning. När jag fick möjligheten att köpa Flingan så tog avelsplanerna ordentlig fart. Stamnamnet fick jag godkänt år 2003 och hittills har tre kullar fötts upp i katteriet. Våra katter lever inomhus med oss som kära familjemedlemmar och får om de vill komma ut på promenader eller äventyr på tomten i koppel. Mitt mål är att föda upp friska och sunda katter med ett trevlig temperament och utseende som följer rasstandarden i största möjliga mån. Jag önskar en bra storlek på katterna och att de har den rätta "looken".


Stamnamnet


Det tog mig många veckor innan jag nöjd la brevet med stamnamnsansökan i brevlådan från det att jag beställde ansökningshandlingarna. Då kan ni säkert förstå min besvikelse när det några veckor senare damp ner ett meddelande i brevlådan att alla mina ansökta namnförslag blivit avslagna. Det var då bara att sätta sig ner och fundera på nya namn, vilket inte var det lättaste, efter att ha tagit hjälp av i princip alla jag känner för att få nya idéer så skickade jag in fem nya förslag. Vid andra försöket gick mitt tredjehandsalternativ igenom, S*Pole Position's. Den mest fördelaktiga positionen i startfältet i bl.a. Formel 1 benämns pole position.


Kontakt


Om du är intresserad av kattunge,

undrar över något eller vill kontakta

mig av annan anledning så är du

välkommen att maila eller ringa mig.Sandra Håkansson

Mullbärsstigen 31

196 34 Kungsängen


08-58450332

Sandra@villemo.se

Katteriet

Katter

Resultat

Kattungar

Fotoalbum

Rasstandard

Om rasen

Länkar

Gästbok

Hem

Dagbok

Vanliga frågor

Kullar

Burskynken

Färggenetik