SagCh Sag(hopp)Ch FinAgCh

Memus Song of Faith

- Lova -

Joker

Lova

Resultat

Fotoalbum

Lova kom till oss när hon var runt 9 veckor gammal, bara en kort tid innan hade Wilma lämnat oss, och det var med lite kluvna känslor vi beslutade oss för att köpa en ny hund så fort. I efterhand har jag dock aldrig ångrat att Lova kom  till oss så tätt inpå, det gjorde sorgen helt klart lättare att hantera och med en valp som Lova i huset var man aldrig sysslolös eller hade tråkigt, det förstod vi ganska snart.


Redan från början var det tänkt att Lova skulle få syssla med agility, eftersom att det är en så stor del av både mattes, husses och Jokers liv var det en självklarhet att även Lova skulle bli en del i det. Från att hon var mycket liten följde hon med på agilitytävlingar som åskådare, men träningen fick vänta ganska länge. Mest berodde det på att hon är född i januari och runt hennes ettårsålder låg snön tjock, utan inomhusträningsmöjligheter blev det till att vänta tills snön hade smält bort. När våren kom satte träningen igång ordentligt och Lova har visat sig vara en lättlärd och okomplicerad hund, inga större problem har husse Rikard (som tävlar med Lova) stött på. Tävlingsdebuten blev på Nedansiljans tävling första helgen i augusti 2004 och på söndagen vann Lova hoppklass 1, endast 18 månader och 5 dagar gammal. Under hennes första tävlingsår har hon lyckats bli uppflyttad till hoppklass 3 samt agilityklass 3 enbart genom vinster i tävlingsboken och har även blivit svensk agility(hopp)champion.

Sista helgen i augusti 2006 tog Lova sin sista uppflyttningspinne i agilityklass 2 och innan året var slut hade hon lyckats ta sitt agilitychampionat genom tre vinster i agilityklass 3. Lova tävlade sitt andra SM sommaren 2007 och blev dessutom uttagen att representera Sverige på VM och NM både individuellt och i lag samma år.

Wilma

Index

Gästbok

Foton

Thea

Blogg