SM Agility 2005

Borås

Årets SM i agility och lydnad gick av stapeln på Ryda sportfält i Borås. Fredagen började med veterinärbesikting, Joker gick igenom utan bekymmer och vi åkte iväg till närliggande Knalleland för lite (läs mycket) shopping. Vid 17:00 återvände vi till tävlingsplatsen för lottning av startordningen, alla fick i tur och ordning gå fram till ett bord överfyllt med tygpåsar och välja en. När det var min tur att välja låg ungefär hälften av påsarna kvar på bordet, i påsen låg en vattenflaska och det var i botten av den som numret stod.

Jag grabbade snabbt tag i en påse, öppnade, 1, det stod nummer 1 under min flaska, av 40 påsar lyckas jag välja den jag absolut inte vill ha! De som sitter kvar och väntar på sin tur att välja drar en lättnadens suck, nu slapp ju de i alla fall nummer 1. Ganska snabbt känns det ändå okej med nummer ett, att vara sist är ju nästan ännu värre, då hinner man bli så himla nervös innan det är dags. Laget drar nummer 8, helt okej. Då kommer nästa smäll. "Första loppet kommer att gå enligt den ordningen ni dragit, inför andra loppet vänder vi på startordningen, den som startade först startar alltså sist i andra kvalloppet". Jaha, först och sist, så lyckat…

Dagen D, jag brukar aldrig bli nervös inför en tävling, efter att ha gjort X antal hundra starter orkar man helt enkelt inte tänka på sådant. Därför tror jag först att jag blivit magsjuk under natten när jag vaknar på lördagsmorgonen och inte förmår mig att äta en enda matbit, allt som går ner är ett halvt glas juice. Inser ganska snart att jag är nervös, riktigt nervös. Första loppet är hoppklass för laget. Joker går fint, men river ett hopphinder, laget slutar totalt på 15 fel och kvalar vidare till morgondagens final.

En stor del av nervositeten har nu släppt. Första individuella loppet går i agilityklass och Joker är först ut. Även här går han ganska bra, men drar tyvärr med sig två rivningar = 10 fel. Trist, för med 10 fel kan man väl aldrig komma till morgondagens final, eller? När det är dags för dagens sista lopp, hoppklassen, får jag som startar sist reda på precis innan jag går in till start att om jag tar mig runt felfritt är vi med till morgondagen. Banan känns svårare än agilityklassens och passar inte alls Joker lika bra.

Vi börjar hyfsat stabilt och när jag med bara ett par hinder kvar till mål inser att det här kan gå vägen får jag någon typ av hjärnsläpp och styr honom på helt fel hinder. Hundradelen senare inse vad som håller på att hända rätar upp honom igen och han tar det direkt och går felfritt i mål. Fantastiska hund! Det är verkligen inget bra lopp, men det räcker och imorgon är alla gamla resultat borta och man börjar om på 0. På kvällen lämnar vi hundarna i stugan och åker till Liseberg, kanske kan ett par åk i Balder och Flume-ride få mig att lätta på tävlingsnerverna.

Söndagen börjar med hopplagklass, Joker får 10 fel och laget slutar på en fjärdeplats, precis utanför pallen. Efter det var det dags för hoppklassen, Joker har fått nummer 6 efter en ny lottning och jag är helt nöjd med det. Joker går jättefint, men när det bara återstår fem hinder tar han fel hinder och blir diskad. Typisk, jag tyckte verkligen att jag hade honom med mig mot tunneln, men han seglar rakt över hopphindret som står precis till höger om tunnelingången. Kör ändå i mål och Joker  är lika glad i alla fall. Nu var alla placeringschanser borta, men jag startar ändå i agilityklassen, dock något omotiverad och ofokuserad vilket även det leder till en disk och ett ganska struligt lopp. Vi åker hem, nöjda trots allt, det är ju inte alla som tar sig till finalen och Jokers "enda" fel under lördagen var rivningar, vilka jag tror berodde på att många hinder var maxade och han är inte van vid det. Det har varit en roligt helg med härligt väder och vi är revanschsugna ;-)

Joker

Lova

Wilma

Index

Gästbok

Foton

Thea

Blogg